Babadağ’da yamaç paraşütü heyecanı: Çinli turistler akın etti!

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’dan bu yıl yapılan yaklaşık 34 bin yamaç paraşütü uçuşunun yüzde 40’ını Çinli turistler gerçekleştirdi.

Yamaç paraşütü heyecanı yaşanıyor

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ, her yıl yamaç paraşütü yapmak isteyen binlerce yerli ve yabancı turiste heyecan dolu dakikalar yaşatıyor.

Dağdaki pistlerden yamaç paraşütüyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz’in manzarasını kuş bakışı izleme şansını yakalıyor. Adrenalin tutkunları, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle farklı bir deneyimi tecrübe ediyor.

Farklı ülkelerden yılda 3 bin solo pilotun yamaç paraşütü yapmak için bölgeye geldiğini belirten Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkanı Tolga Yıldırım, “Babadağ’dan geçen yıl yaklaşık 140 bin ticari, 80 bin de solo uçuş gerçekleşti. Kovid-19 salgını öncesi müşteri profilimiz yüzde 60-70 oranında Çinli, yüzde 10 da Koreli turist olarak gerçekleşiyordu. Salgın sonrası ise Çinli turist neredeyse 3 yıldır hiç gelmiyordu. Bu yıl tekrar gelmeye başladılar. Rezervasyonlar haziran, temmuzdan sonra ciddi sayıda Çinli turisti bölgemizde ağırlayacağımızı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“Hayatımda böyle bir manzara görmemiştim”

İlk kez yamaç paraşütü tecrübesi yaşayan Çinli turistlerden Zoey Zheng, “Çok güzeldi ve güvenliydi. Eğer tekrar şansım olursa yine yapmak isterdim.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir