Ayvalık turizm sezonuna hızlı başladı

Kurban Bayramı tatili boyunca yoğun şekilde tatilcileri ağırlayan Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki işletmelerde turizm sezonunda yüzde 80’lere varan doluluk bekleniyor.

Gözler turizm sezonuna çevrildi

Türkiye’nin önde gelen tatil beldelerine sahip olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, Kurban Bayramı tatili boyunca yoğun şekilde tatilcileri ağırladı. Ayvalık’ta, eylülde okulların açılmasına kadar geçecek turizm sezonunda da yoğunluk bekleniyor.

Cunda başta olmak üzere 22 adası bulunan Ayvalık, 17 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla Sarımsaklı Plajı, gün batımının en iyi izlendiği noktalardan Şeytan Sofrası, kamp ve dalış alanları, masmavi plaj ve koyları, tarihi taş evleri, yemekleri ve temiz havasıyla ilgi görüyor.

Turizmciler bakımından tatili değerlendiren Ayvalık Turizm Altyapı Geliştirme Hizmet Birliği Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, “9 günlük bayram tatilinde son dakika satışları sayesinde otellerimizde yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Temmuz ve ağustos aylarında da yüzde 70’leri, yüzde 80’leri bulacağız. Bu da Ayvalık genelindeki turizmci ve esnafı tatmin edecektir. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir