Ayasofya’nın açılışının 4’üncü yılı: Yerli ve yabancı turistler hayran kaldı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılışının 4’üncü yıl dönümünde yoğun ilgi gördü. 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan camiyi bu süre zarfında yaklaşık 25 milyon kişi ziyaret etti. Yıl dönümünde yerli ve yabancı turistler uzun kuyruklar oluşturdu.

Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’dan gelen turistlerin yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ziyaretçiler de camiye akın etti.

Romanya’dan gelen Anca Alistar, “Ayasofya çok etkileyici,” derken, İran’dan gelen Alireza Behrooz ve kızı Arina Behrooz, caminin mimarisine hayran kaldıklarını belirttiler. İrlandalı Anthony Murphy ise Ayasofya’nın olağanüstü bir yapı olduğunu söyledi.

Muğla’dan gelen Mustafa Çağıran, Ayasofya’da namaz kılmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Üniversite öğrencisi Ayşe Beyza Beşiroğlu da caminin ibadete açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Turist rehberi Samet Can, özellikle Güney Amerika’dan gelen turistlerin ilgisinin yoğun olduğunu açıkladı. Can, Ayasofya’nın en büyük özelliklerinden birinin, 5 padişah türbesine ev sahipliği yapması olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir