Ayasofya ve Efes Deneyim Müzesi dünya sahnesinde: Toplam üç altın ödül!

DEM Müzecilik tarafından işletilen Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi, uluslararası alanda üç ödül kazandı.

MUSE Creative Awards”da Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Sergi Deneyimi (Exhibition Experience) ve Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) kategorilerinde altın ödül alırken, Efes Deneyim Müzesi ise Hologram ve Projeksiyon (Hologram / Projection) kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, İstanbul Sultanahmet’te, Ayasofya’nın 1700 yıllık tarihini ileri teknolojilerle ziyaretçilere sunan interaktif bir müze olarak büyük ilgi görüyor. Müze, Bizans’tan Osmanlı’ya kadar olan süreci, görsel ve işitsel deneyimlerle sergileyerek dikkat çekiyor.

Efes Deneyim Müzesi, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti’nde yer alıyor. Ziyaretçilerine antik dönemdeki günlük yaşamı ve mimariyi deneyimleme fırsatı sunan müze, etkileyici teknolojik uygulamalarla dikkat çekiyor ve daha önce Mondo-Dr Awards’ta “En İyi Müze” seçilerek uluslararası başarı elde etti.

DEM Müzecilik, yaratıcı tasarım ve teknolojiyi kullanarak mimari miras ve sanatı anlatan, deneyimsel müzecilikte dünya çapında öncü bir şirket olarak tanınıyor. Ayrıca, Hierapolis Deneyim Müzesi’nin de gelecek yıl açılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir