Avrupalı karavancılar Türkiye turu yapıyor

Almanya ve İsviçre’den karavan ile Türkiye’ye gelen turistler, 45 günlük tur ile turistik bölgeleri gezdiler

Türkiye’ye hayran kaldılar  

Türkiye’de buluşan ve 13 karavanla tura çıkan 26 kişi, yedi coğrafi bölgede birçok yeri gezdikten sonra Kastamonu’nun Daday ilçesindeki Balabanağa Konağı’nı ziyaret ettiler.

Balabanağa Konağı’nda konaklayan yabancı turistler, yöresel yemeklerden tadıp doğanın tadını çıkardılar. Kastamonu’dan ayrıldıktan sonra Amasra ve Safranbolu’yu gezecek olan turistler, turlarını 45 günün sonunda İstanbul’da sonlandırmayı hedefliyorlar.

“Harika ve sürprizleri bol olan bir turdayım”

İsviçre’den gelen Jörg Bünter, Türkiye’yi  çok beğendiğini kaydederek, “İsviçreliyim. Harika ve sürprizleri bol olan bir turdayım. Hayatımdan çok memnunum. Türkiye’yi o kadar çok gezdik ki nereleri gezdiğimizi henüz hatırlayamıyorum. Bunun üzerine çalışmam gerekiyor. Ama inanılmaz gözlemlerimiz oldu. Kastamonu’nun sadece içinden geçtik ama yoldan geçerken inanılmaz manzaralar gördük. Ne diyeceğimi bilemiyorum, bayıldım.” dedi.

“Karavanımızla geldik ve Türkiye’yi daha yoğun gezme fırsatımız oldu”

Eşi ile birlikte çok güzel vakit geçirdiğini belirten Suzanna Mafli de, “Çok güzel şeyler gördük. Hayvanları, güzel manzaraları, gezilmesi gereken yerleri ve antik şehirleri gördük. Daha önce bir kez gelmiştim, o da kısa bir İstanbul turuydu. O zaman otelde kalmıştık. Şimdi karavanımızla geldik ve Türkiye’yi daha yoğun gezme fırsatımız oldu. En çok beğendiğim yer, Kapadokya oldu.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir