Aspendos Antik Kenti tarih ve doğayı bir arada sunuyor

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti, ziyaretçilerine tarihi ve kültürel bir hazine sunuyor. Milattan önce 10. yüzyılda kurulan şehir, Helenistik ve Roma dönemlerine ait kalıntılarıyla ünlü. Ancak Aspendos’u diğer antik şehirlerden ayıran en önemli özelliği, dünyaca ünlü tiyatrosu.

Aspendos Tiyatrosu, Roma İmparatoru Marcus Aurelius döneminde inşa edilmiş ve günümüzde bile akustiği ile göz kamaştırıyor. 15.000 kişi kapasiteli tiyatroda yapılan konserler ve etkinlikler, ziyaretçilere binlerce yıl öncesine yolculuk yapma fırsatı sunuyor.

Tiyatronun yanı sıra Aspendos, su kemerleri ve agora gibi diğer önemli yapılarla da dikkat çekiyor. Roma dönemi mühendisliğinin harikalarından biri olan su kemerleri, şehre su taşımak için inşa edilmiş ve hala büyük bir kısmı ayakta. Agora ise şehrin ticaret merkezi ve sosyal hayatın kalbinin attığı yer olarak biliniyor.

Aspendos’un bir diğer büyüleyici özelliği, zengin mozaiklerle süslenmiş yapılarıdır. Mozaikler, antik dönemin sanat anlayışını ve estetik zevkini günümüze taşyor. Özellikle hamam ve villa kalıntılarında görülebilecek mozaikler, detaylı işçilikleriyle dikkat çekiyor.

Antik dünyanın en iyi korunmuş yapılarından biri olan antik tiyatroyu içinde barındıran Aspendos Antik Kenti yılın ilk 6 ayında 115 bin 285 ziyaretçi ağırladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir