Asırlık gelenekler maketlerle anlatılıyor!

Muğla Arıcılık Müzesi’nde arıcıların geçmişte kullandıkları malzemeler, günlük yaşamları ve bal yapımı ziyaretçilere maketlerle anlatılıyor.

Türkiye çam balı üretiminin yüzde 80’inin karşılandığı Muğla’da bal üretiminde kullanılan asırlık malzemeler sergileniyor

Yaklaşık 230 metrekare alanda oluşan Muğla Arıcılık Müzesi’ni ziyaret edenler, şeffaf kovanlarda arıların bal üretimini izleyebiliyor. Müzeyi bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra öğrenciler de gezerek bilgi alıyor.

MAYBİR Başkanı Veli Türk, müzenin kuruluş amacının, geçmişten bugüne arıcılığın gelişimini göstermek olduğunu belirterek, “Arıcılık devam ettirilmesi ve ihmal edilmemesi gereken bir sektör. Arıcılık olmazsa tarım da zarar görür.” dedi.

Muğla’nın çok derin izleri bulunan bir arıcılık geçmişi olduğunu aktaran Türk, şöyle konuştu:

“Yeni neslin atalarının hangi şartlarda arıcılık yaptığını, arıcılığın zorluklarını müzede göstermek istedik. Bu yönüyle burası örnek bir müze. Çadır şartlarında atalarımız bu işe sahip çıktı. Şimdi bizim nesil de biraz daha iyi şartlarda sahip çıkıyor. Gelecek nesil de daha modern şartlarda arıcılığa sahip çıkacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir