Turistler Arhavi’nin doğal güzelliklerine akın ediyor

Doğu Karadeniz’in gözde rotaları arasında bulunan Artvin’in Arhavi ilçesi, tarihi “Çifte Köprü” ve “Mençuna Şelalesi” ile turizmden daha fazla pay almayı hedefliyor.

Doğa ve tarih bir arada

Arhavi ilçesinde bulunan “Çifte Köprüler” ile 92 metre yüksekten vadi tabanına dökülen “Mençuna Şelalesi”, doğa ve tarihin bütünleştiği dokusuyla kentin en çok turist çeken noktaları arasında bulunuyor.

Şehrin en önemli tarihi yapılarından

Zengin bitki örtüsü, dereleri, doğa harikası şelalesiyle dikkat çeken merkezler arasında yer alan vadide turistleri, ilk olarak 18. yüzyılda Osmanlı döneminde moloz ve kesme taşlardan yapılmış tarihi Çifte Köprüler karşılıyor.

Arhavi’nin doğal güzelliği

Çifte Köprü’den geçilerek gidilen Mençuna Şelalesi ise Artvin’de en çok gezilen şelalelerin başında geliyor. Araçlarla şelalenin alt kısmındaki restoranın bulunduğu alana gelen turistler, ağaçlarla çevrili 500 metrelik rampa yolu yürüyerek 92 metre yükseklikten dökülen noktaya ulaşım sağlıyor.

“İlçemize gelecek turistlerin doya doya doğa turizmini yaşayabilecekleri bir ortam var”

Doğu Karadeniz’in en güzel ilçeleri arasında yer aldıklarını belirten Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, “İlçemize gelecek turistlerin doya doya doğa turizmini yaşayabilecekleri bir ortam var. Çok güzel bir sahilimiz var. Yaylalarımız var. Mençuna Şelalemiz artık bir marka haline gelmiş durumda. Mençuna ve Çifte Köprü geçen yıl 65 bin kişiyi ağırladı. Doğa turizmine bir talep var. Bunu Arhavi için en iyi şekilde değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir