Antalya’nın ören yerleri ziyaretçilerini yıldızlar altında ağırlıyor!

Antalya’daki ören yerleri ve müzeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Gece Müzeciliği” uygulaması kapsamında gün batımından sonra da ziyaret edilebiliyor.

Yıldızlar altında tarihi bir yolculuk

Ev sahipliği yaptığı uygarlıklar dolayısıyla “Medeniyetler beşiği” olarak nitelendirilen Antalya’daki tarihe ışık tutan kalıntılar ziyaretçilerini yıldızlar eşliğinde ağırlıyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan kentte, gündüz deniz-kum-güneş tatilini tercih eden yerli ve yabancı turistler akşam serinliğinde bölgenin tarihi miraslarını ziyaret edebiliyor.

Side Antik Kenti’nde ziyaretçi yoğunluğu

“Gece Müzeciliği” uygulaması kapsamında aydınlatma çalışmaları tamamlanan Side Antik Kenti’nde turist hareketliliği yaşanıyor. Ziyaretçiler antik kentin aydınlatılan görkemli yapılarını yıldızlar eşliğinde seyrediyorlar.

Gece müzeciliği kapsamında Aspendos ve Patara antik kentleri saat 00.00’a, Side ise 23.00’e kadar ziyarete açık hale getirildi. Alanya Kalesi ile Perge, Phaselis, Olympos, Limyra ve Myra antik kentleri de 21.00’e kadar ziyaret edilebiliyor. Ayrıca, Antalya Müzesi, Alanya Müzesi ve Side Arkeoloji Müzesi de 21.00’e kadar tarih meraklılarını ağırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir