Antalya yeni bir rekora imza attı!

Akdeniz’in gözde turizm merkezi olan Antalya, temmuz ayı sonu itibariyle yeni bir rekora imza attı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı ve Gazipaşa- Alanya Havalimanı’ndan aldığı verilere göre Antalya’ya gelen toplam turist sayısı 2024 yılı temmuz ayı sonu itibarıyla 9 milyon 58 bin 186 kişi oldu.

Geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl 7 ayda kente gelen turist sayısında yüzde 10’luk artış gerçekleşti. Bu yıl 1 Ocak’tan 31 Temmuz’a kadarki süreçte Antalya’ya havayoluyla gelen turistlerin 8 milyon 495 bin kişisini yabancılar, 562 bin kişisini de gurbetçiler oluşturdu.

Temmuz ayında 2.7 milyon turist geldi

Bu yılın temmuz ayında Antalya’ya 2 milyon 742 bin turist geldi. Geçen yıl temmuz ayındaki 2,6 milyon turist sayısına göre yüzde 2,7’lik bir artış yaşandı.

Ruslar ilk sırada yer aldı

En çok turist gelen ülkeler sıralamasında Rusya ilk sırada yer aldı. Yılın 7 aylık döneminde Rusya’dan toplam 2 milyon 40 bin turist geldi. Temmuz ayındaki Rus turist sayısı yüzde 10’a yakın artışla 598 bin kişi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir