Antalya Turizm Fuarı 6. kez kapılarını açtı! 

Bu yıl altıncısı düzenlenen Antalya Turizm Fuarı (ATF24), yerli ve yabancı turizm profesyonellerine kapılarını açtı.

Antalya Turizm Fuarı, bu yıl altıncı kez dünya ve turizm profesyonellerine ve paydaşlarına Antalya Expo Center’da kapılarını açtı. 23 Ekim’de başlayan Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olan Antalya Turizm Fuarı, 25 Ekim’de son bulacak.  ATF24 bu yıl da, turizmin farklı alanlarında geleceği şekillendiren önemli isimleri ve uzmanları bir araya getirdi. 35 bin metrekare alanda yerli ve yabancı birçok tur operatörleri standlarında katılımcıları ağırlıyor. 

Açılışta,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri ATAOĞLU, Antalya Valisi Hulusi ŞAHİN, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, TÜRSAB Başkan Yardımcısı (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Davut GÜNAYDIN,  AKTOB Başkanı (Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) Kaan Kaşif KAVALOĞLU, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin YILMAZ ve ATF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk MERAL söz aldı. 

ATAOĞLU: “BİZ YETER Kİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizmin ülke ekonomisine önemli katkıda bulunduğunu belirterek, KKTC’ye yatırım yapan turizmcilere teşekkür etti.

“KKTC’nde yeni yatırımları büyük bir heyecanla bekliyoruz. Yeni havalimanı ile birlikte ülkelerden çok daha kolay bir ulaşım söz konusu. Ana vatanla KKTC’nin birlikte çalışması için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Biz yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Bazı rakipleri konuştuk, nerede olursa olsun, bizim birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, ana vatan Türkiye ve KKTC’den ileriye gidemezler.” vurgusunu yaptı.

ŞAHİN: “2025 YILINDA REKORLARA HAZIRLIKLI OLALIM”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, turizmde bu yıl yeni rekorların gerçekleştirileceğini ve başarılı bir yıl olacağını belirtti.

“Son yıllarda Türk turizmi büyük bir atılım içerisinde, dünya turizminin yaşandığı büyük kriz bize önemli fırsatlar sundu. Tünele 14’üncü olarak girip, 5’inci olarak çıktık. 2019 rakamlarına tekrar ulaşıp, geçip, rekorlar kıran bir Türkiye turizmi var. Antalya sadece Türk turizminin değil, dünya turizminin de başkentlerinden bir tanesidir.” ifadesini kullandı.

AYNALI: “ERZURUM BİRÇOK FARKLI ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum’un 2025 yılında iki önemli görevi üstlendiğini açıkladı.

“Erzurum 2025 yılında iki önemli görev üstlendi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Erzurum, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkeleri turizm başkenti oldu. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. İkincisi ile, Avrupa’nın kış sporları başkenti oldu. Tüm organizasyonlarımızı sürdürülebilir bir hale getirmeyi planlıyoruz. 365 gün boyunca, farklı, birçok organizasyonumuz olacak.” dedi.

GÜNAYDIN: “TURİZM SEKTÖRÜNÜN ‘ARILARI’ SEYAHAT ACENTELERİDİR”

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, 17 binin üzerinde üyeleriyle dünyanın en büyük turizm örgütlerinden biri olduklarına vurgu yaptı.

“ İstediğiniz kadar çiçekleriniz ve doğanız güzel olsun arılar olmadan bal olmaz. Turizm sektörünün ‘arıları’ da seyahat acenteleridir. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 80’i seyahat acenteleri ve tur operatörleri aracılığıyla geliyor. Antalya Turizm Fuarı, her geçen yıl büyüyerek devam ediyor, bu sene çok daha güzel olmuş. TÜRSAB olarak biz bunu çok önemsiyoruz; turizm adının geçtiği her yerde TÜRSAB’ın olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAVALOĞLU: “ATF, TURİZMİN TÜM PAYDAŞLARININ GURURU OLDU”

AKTOB  Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye’nin en büyük fuarı olan Antalya Turizm Fuarına ve önemine dikkat çekti.

“ATF; Türkiye’nin, Antalya’nın ve turizmin tüm paydaşlarının gururu oldu. Geometrik ve homojen bir şekilde büyüyen çok değerli bir fuar. Turizm sektörü için önemli bir ‘birleşme alanı’ oldu. Antalyamız dünyanın en büyük beşinci misafir ağırlayan şehri, bu sene yaklaşık 17 milyon kişiyi ağırlayacağız. Biz Türkler zannediyorum bu işi iyi yapıyoruz. En iyi yaptığımız işlerden biri olan turizm faaliyetlerine devam edeceğiz” diye ifade etti.

MERAL: “EZBERLERİ BOZAN FUAR”

ATF Kurucusu ve GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, 2019’da 4 bin metrekarelik alanda başlayan fuarın, bu yıl 35 bin metrekarelik alanda yaklaşık 35 bin ziyaretçiyle gerçekleştirdiklerini açıkladı.

“Bugün Antalya Turizm Fuarı’ndan bahsederken, sıkça “Ezberleri Bozan Fuar” ifadesini kullanıyoruz. Bunun sebebi, geleneksel fuarcılık anlayışının dışına çıkarak 360 derece fuarcılık vizyonunu geliştirmemizdir. Stantlarımızı her şey dâhil konseptiyle katılımcılarımıza sunarak fuarcılıkta adeta bir çığır açtığımızı belirtmek isterim. ​​Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli, en büyük ve en inovatif turizm fuarı olan ATF, dünya turizm sektörü için de önemli bir buluşma noktası haline gelmiş durumda. Cephedeki bir asker gibi biz de turizmi memleket meselesi olarak görüyoruz ve bu şekilde çalışıyoruz” dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir