Ankara’nın tarihi dokusu: Beypazarı

Tarihi evleri, sokakları ve çarşılarıyla ünlü olan Ankara’nın Beypazarı ilçesi, şehrin stresinden uzaklaşarak mola vermek isteyen vatandaşların gözde rotaları arasında yer alıyor.

Zamanın durduğu yer

Yaşattığı kültürü, doğası ve ruhuyla kendine hayran bırakan Beypazarı, her bir sokağında hazine taşıyor. Yaklaşık 50 bin nüfusa sahip olan ve İpekyolu üzerinde yer alan bu şirin ilçenin sokakları adını dövme zanaatkarlarından alıyor.

80 katlı Beypazarı baklavası

Zengin mutfağıyla meşhur olan ilçede coğrafi işaret alan birçok lezzet bulunuyor. Bu lezzetler arasında 80 katlı Beypazarı baklavası damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Zamanında buradan geçen kervanlar için 7-8 ay boyunca bozulmadan ve tok tutulması amacıyla hazırlanan Beypazarı kurusu da bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin tercihleri arasında yer alıyor.

Suluhan Nasuh Paşa Hanı

İki katlı ve 26 odalı inşaat edilen 400 yıllık tarihi Suluhan Nasuh Paşa Hanı, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktaları arasında yer alıyor. Halkevi, Taş Mektep ve Hıdırlık Tepesi gibi noktalar ise insanların keyifli vakit geçirmesi için hazırlanmış önemli merkezler arasında bulunuyor. 

“Güzel bulduğum için yine geldim”

Nasuh Paşa Hanı’nı gezmeye gelen vatandaşlardan Hayati Akkurt, “13 yaşında geldim. Bir gece annem ile burada kaldım. Çok güzel buldum. Şu an 58 yaşındayım. Güzel bulduğum için yine geldim. Tarihi yerleri geziyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir