Akdeniz’de 100 milyar dolar yarışı: Türkiye 4’üncü ülke olacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Akdeniz’in dünyanın en fazla ziyaretçi çeken bölgesi olduğunu ve Türkiye’nin, Fransa, İspanya, İtalya gibi rakiplerinin hedefi olan 100 milyar dolar turizm gelirine ulaşacağına inandıklarını söyledi.

Türkiye’nin 2023’te Fransa, İspanya, ABD ve İtalya’nın ardından dünyada beşinci, Avrupa’da ise en çok turist ağırlayan dördüncü ülke olduğunu vurgulayan Kavaloğlu, 2028 yılında 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı.

Avrupa’nın 2023’te 660 milyar dolar gelirle pandemi öncesi seviyeleri aştığını ve Akdeniz’in en çok ziyaret edilen bölge olduğunu söyleyen Kavaloğlu, Türkiye’nin rakiplerinin Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan olduğunu belirtti. Fransa’nın 2023’te 100 milyon yabancı turist ağırlayarak turizm gelirlerinde büyük bir paya sahip olduğunu, İspanya’ya ise en çok Birleşik Krallık’tan turist geldiğini aktardı. İtalya’nın turizm gelirlerinin büyük bir kısmının iç turizmden sağlandığını ve hala pandemi öncesi rakamlara ulaşamadığını kaydetti.

Türkiye’nin, Akdeniz’deki bir diğer rakip Yunanistan’ın ötesinde bir turizm hareketine sahip olduğunu belirten Kavaloğlu, ABD’den gelen turist sayısını artırmak için çalışmalar yapıldığını ve bu pazardan önemli bir pay alacaklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir