Afrika vahşi yaşamını Uganda’da keşfedin!

Uganda’nın başkenti Kampala’ya 300 kilometre uzaklıktaki Rwakobo National Parkı ile 400 kilometre uzaklıktaki Queen Elizabeth Ulusal Parkı, kara kıtada safari yapılabilecek en büyük doğal yaşam alanları olma özelliğini taşıyor.

Vahşi yaşam meraklılarının ziyaret ettiği alanlarda, Afrika mandası, Uganda kobu, zebra, impala, bufalo, su aygırı, Nil timsahı, Afrika savan fili, Afrika parsı, aslan ve şempanze gibi çeşitli vahşi hayvanlar görülebiliyor.

Başkent Kampala’nın güneybatısında yer alan Queen Elizabeth Ulusal Parkı, 95 memeli ve 500’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Ülkenin gözde safari merkezi olma özelliği taşıyan 1978 kilometrekarelik ulusal parkı, başta nesli tükenme tehdidi altındaki birçok hayvanı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler ziyaret ediyor.

Yemyeşil bitki örtüsüne sahip olan parkta, ziyaretçiler tur boyunca bulundukları araçlarda farklı hayvan türlerini gözlemleyebiliyor.

Kıtanın doğal yaşam alanlarından biri olan Rwakobo Ulusal Parkı ise safari meraklılarının öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. 260 kilometrekarelik alana sahip park, macera tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor.

Kuş sürülerinin uğrak noktası haline gelen parktaki irili ufaklı göller, ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Safari deneyimi yaşamak isteyenler için park çevresinde konaklama tesisleri de bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir