Adrenalin tutkunları Uzundere’de buluşuyor!

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince Türkiye’nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum’un Uzundere ilçesi; tırmanış, kano, rafting ve yamaç paraşütü gibi doğa sporlarıyla adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu ikliminin bir arada yaşandığı bölge, Tortum Gölü, Yedigöller, Öşvank Kilisesi, yüksek sıradağları ve Tortum Şelalesi ile doğaseverlerin gözde rotaları arasında yer alıyor.

Şahin Tepesi alanından başlayıp Tortum Gölü’nün başlangıç noktasında sonlanan, yaklaşık 19 kilometreyle Türkiye’nin uzun rafting parkurlarından birine sahip Uzundere, dağ tırmanışı, yamaç paraşütü ve Tortum Gölü’nde kano gibi ekstrem spor imkanlarıyla adından söz ettiriyor.

İlçede yaşayan ekstrem sporcu Bilal Özdemir 10 yıldır doğa sporlarıyla ilgilendiğini anlatarak, “İlçemiz çok değerli bir coğrafi altyapıya, kano, rafting ve kaya tırmanışı gibi sporların yapılabileceği potansiyele sahip. Burada ilk başta yabancılara Çoruh Havzası’nda kaya tırmanışı yaparken rastladım. Onlarla birlikte başladım ve 10 yıldır bu macera devam ediyor. Dağcılık, su sporları ve hava sporları gibi üç ayrı dalda hepsini yapmaya çalışıyorum. İlçedeki gençlerle de rafting, kano, yelken, kaya tırmanışı ve kışın buz tırmanışı gibi faaliyetleri yapıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir