Adana’da mangal ateşi yandı: Festivalde damaklar şenlendi

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde “Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen “8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Festival kapsamında mangal ateşi yakıldı.

Merkez Park’ta yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar kuruldu

Katılımcılara stantlarda kebap, ciğer, şırdan, şalgam gibi kentin lezzetleri ikram edildi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı milletvekilleri, şefler ve diğer davetliler Merkez Park’ta yapılan festivalin kortej yürüyüşüne katıldı.

Köşger, tören alanında yaptığı konuşmada, Adana’nın kadim bir kültürün varisi olarak kendine has lezzetleri sentezleyip zenginleştirmeye devam etmiş, geçmiş ile bugünü bünyesinde harmanlamayı başarmış bir şehir olduğunu söyledi.

Festivalin sadece bir lezzet festivali değil, bu toprakların derin tarihini, zengin kültürel mirasını ve eşsiz lezzetlerini de geleceğe taşımak için önemli bir köprü olduğunu belirten Köşger, şunları dile getirdi:

“İlkini 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz festivali her geçen yıl daha zengin ve ilginç içeriklerle donatarak bu yıl ağırlamayı hedeflediğimiz 1,5 milyon ziyaretçimizin hafızasında yer etmek istiyoruz. Bu festivalle ilimiz ekonomisine de aşağı yukarı 3 milyar liralık bir katma değer sağlayacağımızı tahmin, temenni ediyoruz.”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğinin (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, festivalde mangalları yaktıklarını söyledi.

Bayram havasıyla misafirleri karşılamaya başladıklarını belirten Serttaş, “Festivaller kenti olan Adana’dan geçen yıl 900 bin misafir ağırladık. Bu yıl 1 milyonun üzerinden misafir ağırlamayı hedefliyoruz. Adana gerçekten de festivaller kenti oldu. Etlerimizi bir gün öncesinden hazırladık. Şu andan 20 kebapçı arkadaşımızla ekmeğimizi paylaşmaya ve misafirlerimizi ağırlamaya hazırız.” diye konuştu.

Öte yandan festival etkinlikleri kapsamında, Adana Müze Kompleksi Konferans Salonu’nda “Çukurova Tarım Zirvesi” kapsamında paneller gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir