Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Adana, zengin kültürel mirası, tarihi mekanları ve yemekleriyle kış aylarında da gezginlerin uğrak noktası oluyor.
Kültürel mirası ve verimli topraklarının yanı sıra zengin mutfağıyla da gezginlerin rotaları arasında yer alan şehrin, tarihi ve turistik duraklarını sizler için derledik.
Adana’da gezilecek yerler
Portakal bahçeleri
Adana Ovası adıyla da anılan Çukurova Bölgesi, Türkiye’nin en geniş delta ovası olarak biliniyor. Narenciye üretiminin her geçen yıl arttığı şehir, turuncu ve yeşilin her tonunun görülebildiği portakal bahçeleriyle öne çıkıyor.

Anavarza Antik Kenti
Kozan ilçe merkezinin 28 kilometre güneyinde yer alan Anavarza Antik Kenti, şehrin turistik yerleri arasında yer alıyor. Antik kentin hamamı, kilise kalıntısı, tiyatrosu, suyolları, kaya mezarları ve antik yol gibi birçok alanı bulunuyor.

Büyük Saat Kulesi
Geçmişten bugüne birçok medeniyetin yaşadığı şehir, zengin tarihiyle ziyaretçilerinin ilgi odağı oluyor. Seyhan ilçesi Ali Münif Caddesi’nde yer alan, tuğla ve kesme taştan yapılan “Büyük Saat Kulesi”, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

Adana Yeni Müze Kompleksi
Adana ve çevresindeki sütun başlıkları ve lahitlerin toplanmasıyla 1924’te kurulan Adana Müzesi, Türkiye’nin en eski 10 müzesinden biri olma ünvanını taşıyor. Müzenin salonlarında Hitit, Asur, Arkaik, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait heykeller, lahitler, steller, sunaklar ve büstler gibi taş eserler yer alıyor.

Ulu Camii
Ramazanoğlu Beyliği Dönemi’nde Ramazanoğlu Halil Bey tarafından 1513’te inşa edilen, Selçuklu, Memluk ve Osmanlı mimari özelliklerinin görüldüğü Ulu Camii, şehrin bir diğer tarihi mekanı olarak dikkat çekiyor.

Şehrin tadı: Adana Kebap
Tarihiyle olduğu kadar mutfağıyla da öne çıkan Adana’nın en meşhur lezzetleri arasında ilk sırada “Adana Kebap” geliyor.
Adana Kebap nasıl hazırlanır?
Erkek koyun etinin ve kuyruk yağının elde zırhla kıyılması sonucunda tuz, kırmızı toz biber ve kırmızı kök biber karışımının yoğurularak hazırlanmasıyla elde edilen Adana kebap, mangalda ayrı bir şişte pişirilen domates, süs biberi ve yeşil biberin yanı sıra sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyuyla servis ediliyor.

Kömbe, karakuş tatlısı, halka tatlı, şam tatlısı, kaynar ve bici bici geleneksel Adana mutfağına özgü tatlılardan olurken, babagannuş, ezme salatası, humus, yeşil zeytin salatası, muammara ve ekşili taze kekik salatası da en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.