6. Etnospor Kültür Festivali başladı!

Geleneksel sporların ve oyunların ihyasını amaçlayan Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen 6. Etnospor Kültür Festivali, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Festival heyecanı 4 gün sürecek

Ziyaretçiler 4 gün boyunca ok atma, at binme gibi birçok geleneksel spor ve oyunu profesyoneller eşliğinde ücretsiz deneyimleme şansını yakalayacak. Aynı zamanda festival alanında geleneksel sanatlara dair atölyelerde çalışmalar yapabilecek olan katılımcılar, geleneksel sporlar, oyunlar, doğa ve hayvan iletişimi konularında da bilgi edinebilecek.

Çocuklar ve dezavantajlı gruplar için etkinlikler

6. Etnospor Kültür Festivali’nde çocuklar ve dezavantajlı gruplara özel etkinlikler de düzenlenecek. Hipoterapi, görme engelliler mangala turnuvası, atölyeler ve engelli sanatçıların sahneleyeceği etkinliklerle dezavantajlı gruplara imkanlar sunulacak.

Dünya kültürlerine ev sahipliği yapacak

Festival boyunca dünya mutfağından tatlar katılımcıların beğenisine sunacak. Karabağ Atları ile yapılacak gösterinin izlenebileceği organizasyonda Türkiye’den şehirler, kıl çadırlarında oba yaşamının hayat bulduğu el sanatları atölyeleri ve birçok gösteriyle aktivite yer alacak.

Fotoğraf yarışması festivale renk katacak

Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğiyle festival kapsamında fotoğraf yarışması düzenleyecek. Festival alanında gerçekleşen aktiviteler, fotoğraf yarışmasına konu olacak.

DEK Başkanı Bilal Erdoğan, organizasyonun açılış töreninde yaptığı konuşmada “6. Etnospor Kültür Festivali’ne hoş geldiniz. Önümüzdeki 4 gün dünyanın en ulaşılabilir, en önemli merkezi İstanbul’da, dünyanın kültürlerine, Anadolu’muzun ve gönül coğrafyamızın kültürel zenginliğine şahitlik edeceğiz. Burada sadece geleneksel sporlarımız, misafir ülkelerin geleneksel sporları değil aynı zamanda geleneksel lezzetler, halk oyunları, müzikler, el sanatları, çocuk oyunları yer alacak.” dedi.

Erdoğan, festivalde İsrail saldırısı altındaki Filistin ile ilgili özel bölüm olacağına dikkat çekerek “Geçen sene yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş depremleri için konfederasyonumuzun yaptığı çalışmaları göreceğiz. Hala Filistin’de, Gazze’de süren soykırımla ilgili Filistin kültürünü tanıtan ve oradaki çocukların oynama hakkı olduğunu bütün dünyaya haykıran çalışmalar yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Burada çocuklarımızın keyifle gezdiklerini, keyifle izlediklerini, deneyimlediklerini gördükçe mutlu oluyoruz. Dünyanın kültürel zenginliğine konfederasyon olarak katkı sağlamak için yaptığımız bu büyük festivale emek veren bütün paydaşlarımıza, sponsorlarımıza, davetimize, icabet eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir