Köyler ve ormanlar ülkeye “ekoturizm” ile katkı sağlayacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü eliyle halkın sosyal, ekonomik, kültürel ve ruhsal ihtiyaçlarının karşılanması ve ormanların nesilden nesle aktarılması amacıyla çeşitli tedbirler hayata geçiriyor.
Bu yıl 26 ekoturizm alanı daha hizmete sunulacak
İlk defa 2017-2020 döneminde devreye alınan plan kapsamında 28 ekoturizm rotası halkın hizmetine sunuldu. 2021-2025 dönemini kapsayan eylem planı çerçevesinde ise 110 ekoturizm rotasının devreye alınması hedeflendi. Bugün itibarıyla sayısı 99’a ulaşan rotalara bu yıl 26 ekoturizm alanı daha eklenecek ve böylece söz konusu hedef aşılmış olacak.
Bu alanlar; Adana, Çorum, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Düzce, Yalova, Çanakkale, Uşak, Elazığ, Eskişehir, Kahramanmaraş, Giresun, Tekirdağ, İzmir, Kastamonu, Sivas, Konya, Kütahya, Mersin, Muğla, Kocaeli, Batman, Gümüşhane ve Karabük’te yer alacak.
Doğa seyahatine dayanan ancak sürdürülebilirlik ilkesini de içeren bir turizm çeşidi olan ekoturizm, çevre dostu teknolojiler ve yerel kaynakların kullanımını gerektiriyor.
2028’e kadar ekoturizm alanlarının sayısının 200’e ulaştırılması planlanıyor
Türkiye’de Adana’dan Ankara’ya Balıkesir’den Çanakkale’ye, Elazığ’dan Erzurum’a, Kahramanmaraş’tan İstanbul’a, Zonguldak’tan Muğla’ya, Konya’dan Şanlıurfa’ya kadar 54 ilde ekoturizm alanı bulunuyor. 2025 sonu itibarıyla ülkenin turizm destinasyonlarına yıllık 2 milyar lira katkıda bulunması planlanıyor.