“2025 Turizm Başkenti”nin saklı lezzetleri gastronomi turizmiyle buluşacak!

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” ilan edilen Erzurum’un Tekman ilçesine ait saklı yöresel lezzetler, gastronomi turizmiyle buluşturuluyor.

Gastronomi turizmine dahil edilecek

Kentte önümüzdeki yıl düzenlenecek olan EİT 2025 etkinliklerinde yöreye özgü bilinmeyen lezzetlerden gırar çorbası, soğuk büryan, lor böreği, sarı burma tatlısı, sazan balığı köftesi, Tekman domas peyniri ve işkembe dolması gibi 41 çeşit ürünün gastronomi turizmine dahil edilmesi hedefleniyor.

“Lezzet turu” düzenlendi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı’nın EİT 2025 etkinliklerine hazırlık için başlattığı çalışma kapsamında, akademisyenler, kurum müdürleri, farklı meslek gruplarında çalışanlar ile üniversite öğrencilerinin katılımıyla Tekman’a “lezzet turu” düzenlendi. 41 çeşit lezzeti tadan katılımcılar, daha sonra bölgenin güzelliklerini gezdi.

“Tekman, Erzurum’da küçükbaş hayvancılıkta bir numara”

Tekman ilçesinin Palandöken’in doğaya bakan yüzünü temsil ettiğini ifade eden Tekman Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın, “İlçemiz kendine özgü kültürel zenginlikleriyle Erzurum’un kültür haritasına büyük bir katkı da bulunmaktadır. Bu anlamda bu etkiyi gastronomide görmek mümkündür. Tekman, Erzurum’da küçükbaş hayvancılıkta bir numara. Bu anlamda süt ve süt ürünlerinin üretilmesi anlamında büyük bir marka değerine sahip.” dedi.

Yüksek kalitede bal üretimi de yaptıklarını anlatan Taşkın, şöyle konuştu:

“2025 etkinliklerinde turistleri ilçemize bekliyoruz. İlçemizde, off-road festivali planlıyoruz. Dengbej Festivali, at yarışı organizasyonu olacak. Bu faaliyetler içerisinde tabii ki yöresel ürünlerimizin, yöresel lezzetlerimizin de turistlerimizin tatması için bütün olanakları sağlamış olacağız. Off-road festivalini 14 Şubat’ta planlıyoruz. Dolayısıyla gelen misafirlerimiz hem Erzurum’un kendine özgü o kış iklimini, kış havasını off-road sporuyla beraber tecrübe etmiş olacaklar hem de Tekman’ın sıcak misafirperverliğini inşallah iliklerine kadar yaşamış olacaklar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir