2 ayda 300 bin kişi gezdi! Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi

Çukurova’nın zengin biyoçeşitliliğini tanıtmak ve koruma bilincini geliştirmek amacıyla Adana’da açılan Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi, 2 ayda 300 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Faruk Atmaca, doğa koruma bilincini gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini açıkladı.

24 Mayıs’ta açılan merkezde, 39 memeli, 41 kuş, 24 sürüngen, 24 amfibi, 10 kelebek, 12 odunsu gövde ve 25 bitki olmak üzere toplam 175 tür sergileniyor. Merkezde interaktif eğitim alanları, belgesel gösterim salonu ve kütüphane bulunuyor. Ziyaretçiler, biyoçeşitlilik hakkında bilgi edinip çeşitli eğitim programlarına katılabiliyor.

Atmaca, sanayileşme, nüfus artışı ve iklim değişikliği gibi faktörlerin biyolojik çeşitliliği olumsuz etkilediğini anlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi’nin kurulduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapacaklarını belirten Atmaca, okullar açıldığında ziyaretçi sayısının artacağını ve çocuklara doğa sevgisini aşılamak istediklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir