Dünyanın en büyük tek ülke müzesi! “Büyük Mısır Müzesi” açılıyor

Mısır’ın Giza kentinde, piramitlerin yanı başında inşa edilen Büyük Mısır Müzesi, dünyanın “tek bir ülkenin eserlerini sergileyen en büyük müzesi” unvanına sahip.

Tarih öncesi dönemlerden Roma dönemine kadar uzanan Mısır’ın tüm antik tarihini kapsayan 12 sergi salonuyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Bugün açılması beklenen müze, Kral II. Ramses dönemine ait dikilitaş ve devasa heykellerin yanı sıra, 100’den fazla firavun heykelini barındıran “Büyük Merdiven” bölümü ile dikkat çekiyor.

Özellikle Kral Khufu’nun oğlu Hetepheres’e ait ilk kez tam anlamıyla keşfedilen kraliyet mezarı gibi nadir bulunan eserler, modern sergileme teknikleriyle ziyaretçilere sunulacak.

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, müzenin çevresel kontrol sistemleri, aydınlatma, sıcaklık ve nem en üst düzeyde ayarlandı.

Bu sayede hem eserlerin korunması sağlanacak, hem de ziyaretçilere Mısır’ın kadim medeniyetinin büyüklüğünü hissettiren benzersiz bir atmosfer sunulacak.

Açılışla birlikte müzenin günlük 4 bin ziyaretçi tarafından gezilmesi bekleniyor. Ayrıca müze, sergi alanlarının yanı sıra bir çocuk müzesi, konferans merkezi, oditoryum ve geniş bahçelere de ev sahipliği yapıyor.

Dünya kültür mirasının en önemli parçalarına ev sahipliği yapan Büyük Mısır Müzesi, Mısır’ın tarihi zenginliklerini keşfetmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir