Fethiye’de pilotlardan ilçe turizm sekreteryasına tepki!

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi, ilçe sportif turizm kurulunun sekreteryasını yapan turizm danışma sorumlusu hakkında şikayet ve tepkilerini dile getirdi. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde bir araya gelen tandem pilotları, konu hakkında basın açıklamasında bulundu.

Pilot Kooperatifi Başkanı Tolga Yıldırım tarafından okunan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Ölüdeniz Pilot Kooperatifi olarak ilçe sportif turizm kurulunun sekreteryasını yapan turizm danışma sorumlusu hakkında şikayet ve tepkilerimiz konusunda bilgilendirme yapmak istiyoruz. Ticari tandem uçuşlarının standartları, kuralları ve disiplin süreçleri, yönetmelik ve yönerge kapsamında Fethiye ilçe sportif turizm kurulu tarafından yönetilmektedir.

Kurulun üyeleri Turizm Bakanlığımızın 2011 yılında çıkardığı “TURİZM AMAÇLI SPORTİF FAALİYET YÖNETMELİĞİNDE” belirtilmiştir. Bu kurulun üyelerinin içinde yer alan uzman personel, Ölüdeniz’de şirket sahibi olup, aynı zamanda kurulun sekreteryasını yapan, turizm danışma sorumlusu kişinin hemşerisi ve arkadaşı olma vasfıyla, İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün yazısı ile kurula uzman atanmıştır.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, 22.05.2024 tarihinde kurulda görev yapacak uzman personelin isimlerini Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve il Gençlik Spor Müdürlüğü’ne resmi yazı ile iletmiştir.

Kurulun asli üyesi olan bir organın, kurulda hayati öneme sahip uzman personeli atama yetkisi olduğu, ne bir yönetmelikte ne de yönergede belirtilmiş bir durum değildir.

İlçe Sportif Turizm Kurulu, 400 pilotun çalıştığı bu kadar büyük bir organizasyonda ŞEFFAF ve ADİL olmak zorundadır. Kurulun sekreteryasını yapan kişinin hemşeri ve arkadaşı olarak ve de onun kontrolü ve bilgisi ile oraya atanması hukuki olmadığı gibi kurulun kararlarını da şaibeli hale getirmektedir.

Pilotlardan ilçe turizm sekreteryasına tepki

Bugün kurulda görev yapan kişinin şirketi 2022 yılında gerçekleşen uçuşta disiplin cezası slot tarafından raporlanıp kurula bildirilmesine rağmen cezai işlem başka bir firmaya uygulanmıştır.

Haksız cezaya tabi olan firmada mahkemeye giderek cezayı iptal etmiş fakat cezaya tabi olan ilgili kişinin şirketi ceza almamıştır. Konu bu kadar net ve açık olmasına rağmen bu şirket sahibi kişi bugün kurulun bir üyesidir.

Pilot Kooperatifi olarak konu ile ilgili pek çok resmi şikayette bulunmamıza rağmen maalesef bugüne kadar konu hakkında bize ne resmi bir cevap ne de bir açıklama yapılmıştır.

Bir şirket sahibi olan kişi uzman olarak kendine nasıl bir cezai rapor tutacak? Kaldı ki kurulda şirketleri temsilen TÜRSAB temsilcisi vardır.

Tandem Pilotlar olarak yaşadığımız bu adam kayırma ve torpil ile görevlendirme gibi uygulamalar, bizi derinden yaraladığı gibi alınan kararları adalet çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir.

Konu hakkında ilgili makamların kovuşturmaları yaparak ilgililerine gerekli cezai işlemi uygulamasını talep ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir