Tlos Antik Kenti’nin tarihi mirasları ayağa kaldırılıyor!

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Tlos Antik Kenti’nde bulunan meclis binası yapı kompleksi, 2 hamam ve Kronos tapınağının restore edilerek eski ihtişamına kavuşturulması planlanıyor.

Kazı çalışmaları sürdürülüyor

Yakaköy Mahallesi’nde bulunan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan kentte, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Korkut’un başkanlığında 12 ay kazı çalışması yapılıyor.

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Korkut, AA muhabirine, kentte çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleceğe Miras Projesi kapsamında kazı belgeleme ve restorasyon şeklinde yürütüldüğünü söyledi.

Tlos kent merkezindeki akropol yükseltisi, klasik dönem saray kalıntıları, antik tiyatro ile çevresinde kazı çalışmaları yürütüldüğünü dile getiren Korkut, kentin yakınındaki Girmeler Höyük Yerleşimi’nde de çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025’te restorasyonuna başlamak üzere meclis binası projesinin ihalesini gerçekleştirdiğini belirten Korkut, “Bununla birlikte büyük hamam, Gymnasium hamam ve Kronos Tapınağı’nın da restorasyon projesinin ihalesi bu yıl yapılacak. 2025’te meclis binasından başlamak üzere, iki hamam ve tapınağı da ayağa kaldırma çalışmalarına başlamış olacağız. Tlos Antik Kenti’nde 12 ay yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Hem kazı hem de restorasyon çalışmaları bir arada sürdürülüyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir