Antalya’nın 800 yıllık tarihi! Avrupalı turistlerin uğrak noktası oldu

Osmanlı mimarisi evler, İpek Yolu ve 600 yıllık tarihi caminin bulunduğu Antalya’nın Sarıhacılar Mahallesi Avrupalı turistlerin uğrak noktası oldu.

Antalya’nın Akseki ilçesinde 800 yıllık geçmişi olan Sarıhacılar Mahallesi’ni geçen yıl 80 bin yerli ve yabancı ziyaretçi gezerken, bu yılın 9,5 aylık döneminde ise ziyaretçi sayısı 80 binin üzerine çıktı.

Tarihte zaman yolculuğu

Özellikle Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere olmak üzere, diğer Batı ve Doğu Avrupa ülkelerinden turistlere ev sahipliği yapan mahallede bulunan 300-400 yıllık düğmeli evler, tarihi cami ve göç yolu, misafirlerin gözde rotaları arasında yerini aldı.

Sarıhacılar Camii

Tarihi Sarıhacılar Mahallesi’nde bulunan 600 yıllık Sarıhacılar Camisi içeri girenleri adeta yüzyıllar ötesine götürüyor. Tek parça katran ağacından yapılan mihrabı, minberi ve kubbesiyle orijinalliğini yitirmeden günümüze kadar ulaşan tarihi caminin duvarlarına yerleştirilen küpler sayesinde sahip olduğu akustiğinin yanı sıra ahşap işlemeleri dikkat çekiyor.

Turizme katkı sağlıyor

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2019’da restorasyon çalışmaları başlatılan 600 yıllık Sarıhacılar Camisi’nin, bölgeye özgü yapısı bozulmadan korundu. 2022’de restorasyonu tamamlanan ve özgün dokusuyla tarihin izlerini barındıran eser, yenilenen çehresiyle bölge turizmine katkıda bulunuyor.

Almanya’dan Alanya’ya tatil için gelen Alman turist Claudia Moritz (52), “Türkiye’ye 30 kereden fazla geldim. Hemen hemen her yıl geliyorum. Türkiye’yi çok seviyorum. Eşim ile birlikte böyle bir alternatif turizm turuna ilk kez katıldım. Buraya geldiğim için gerçekten çok mutluyum.” diye konuştu.

“Tarihi ve insanları tanıdık”

Alman turist Jörg Moritz de, “16 kez Türkiye’ye geldim. Eşim ile Sarıhacılar köyüne gelmekten dolayı çok mutluyuz. İyi ki bu tura katıldık. Tarihi ve insanları tanıdık. Böyle turların olmasından dolayı mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir