Gaziantep’in tarihi çarşısı: 5 asırlık gelenek burada yaşatılıyor!

Tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken iller arasında yer alan Gaziantep’te, yaklaşık 5 asır önce inşa edilen ve günümüzde halen canlılığını koruyan tarihi Bakırcılar Çarşısı’ndan çekiç sesleri yükseliyor.

Asırlardır çekiç sesleri susmuyor

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de canlılığını koruyan ve çekiç seslerinin hiç susmadığı çarşıda, bakır ustaları tarafından halen bakır işlemeciliği yapılıyor.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda dinmeyen çekiç sesleri kimi ustalar için enstrüman sesi gibi gelirken kimi ustalar için de günün verdiği yorgunluğu giderici olarak görülüyor. Birçok esnafın üretim yaptığı Bakırcılar Çarşısı’nda bakır ustaları, asırlara dayanan geleneği yaşatmaya devam ediyor.

“Çarşımız turistlerin de ilgisini çeken bir çarşıdır”

Bakırcılar Çarşısı’nın 500 yıllık tarihi bir çarşı olduğunu belirten çarşı esnaflarından Muhammed Mustafa Kerhizli, “Çarşımızda sedef kakma ve bakır işlemeceliği gibi el sanatları yapılmaktadır. Bakır eşyalar bu çarşıda ve bu çarşıdaki mağazalara ait imalathanelerde hazırlanıyor. Çaydanlık, sürahi ve tepsi gibi bütün bakırlar el işlemesi ile yapılıyor. Çarşımız turistlerin de ilgisini çeken bir çarşıdır. Gaziantep’e gelenler mutlaka Bakırcılar Çarşısı’nı gezmeden başka bir yere gitmiyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir