Frig Vadisi’nde yeni plan: Turizmin ikinci Kapadokya’sı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar’ı “ikinci Kapadokya” yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Peri bacaları oluşumlarıyla ilgi toplayan Frig Vadisi’nin turizmin yeni gözdesi olması amaçlanıyor.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, TGA yetkilileri, BAE’den gelen seyahat acentelerinin temsilcilerine bölgeyi tanıttı. Şu anda şehre gidenlerin yüzde 90’ının yerli turist olduğuna dikkat çeken uzmanlar, giden yabancı turist sayısını artırmayı ve konaklama süresini üç güne çıkarmayı hedefliyor.

Frig Vadisi’nde düzenlenen balon turları ve paket turlarla bölgenin canlandırılması amaçlanıyor.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Altın, “Buradaki otellerimiz yarım pansiyon. Ziyaretçiler saat 11.00’de kapıdan çıkıyor, ‘nereyi gezsek’ diye düşünüyor. Bunun altını doldurmamız lazım.” dedi. Altın, “Gelenlerin konaklama süresi ortalama iki, biz bunu üç güne çıkarmak istiyoruz. Bu olursa turist sayısı da yüzde 50 artmış olacaktır. Gelen turistlerin yüzde 90’ı yerli.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir