Türklerin yeni gözdesi Mısır! Vizesiz tatil 250 bin turist çekti

Son iki yılda, Türkiye ve Mısır arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleşmesi ve vize serbestisi, Türk turistlerin Mısır’a olan ilgisini artırdı.

2022’de 140 bine ulaşan Türk turist sayısının, 2024’te 250 bine çıkması bekleniyor. Avrupa Birliği’nin (AB) Türk vatandaşlarına vize kısıtlamaları getirmesi ve Türkiye’deki otel fiyatlarının yüzde 100 oranında artması, tatilcilerin alternatif destinasyonlara yönelmesine yol açtı. Mısır, bu alternatiflerin başında geliyor.

Mısır’da vizesiz seyahat avantajı

Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, Mısır’a olan ilginin artmasında vizesiz seyahat imkânının büyük rol oynadığını açıkladı. Kamçı, “2023 yılında, ikili ilişkilerin düzelmesi ve Türk turistler için seyahat prosedürlerinin gevşetilmesi sayesinde Mısır’ı ziyaret eden Türk turist sayısı 140 bine ulaştı. Bu sayının, 2024’te 250 bine çıkması bekleniyor” dedi. Mısır’ın uygun fiyatlı tatil seçenekleri de tatilcileri cezbetmeye devam ediyor.

Haftada 100 uçak Mısır’a kalkıyor

Türk Hava Yolları, Pegasus, Mısır Havayolları ve yeni eklenen Air Cairo ile AJet’in uçuşları sayesinde, haftalık uçuş frekansı 70’e ulaştı. Kamçı, charter uçuşlarla birlikte haftada yaklaşık 100 uçuşun gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, Mısır’daki tatilciler için güvenlik sorunu olmadığını vurgulayan Kamçı, havalimanından itibaren tatilcilerin güvenli bir şekilde konaklamaları için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Mısır turizmde atağa kalktı

2023 yılını 14.3 milyon turist ile kapatan Mısır, turizm gelirlerini artırmaya devam ediyor. 2024’ün ilk yarısında 6.6 milyar dolar gelir elde eden Mısır, bu rakamla geçen yılın aynı dönemini geride bıraktı. Kamçı, Mısır’ın turizmde büyük bir ivme yakaladığını ifade etti.

Neden Mısır?

Türk turistlerin Mısır’a olan ilgisi artarak devam ediyor. Uygun fiyatlar, vizesiz seyahat imkânı ve güvenli tatil seçenekleri, Türk tatilcileri Mısır’a çeken en önemli faktörler arasında. Hurgada ve Şarm El Şeyh gibi turistik bölgeler, Türk turistler için cazip tatil destinasyonları olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir