Kapalıçarşı’nın çatısından İstanbul’a farklı bir bakış

Restorasyon süreci devam eden Kapalıçarşı, dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olarak, çatı turlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Çatıda yapılan turlar sayesinde ziyaretçiler İstanbul’u farklı açılardan keşfedebiliyor. “Kedi yolu” adı verilen çatı yollarında yapılan turlarda eşsiz Boğaz manzarası turistlerin beğenisine sunuluyor.

Kapalıçarşı Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, restorasyon sürecinde çatının daha düzenli hale getirilmesinin Kapalıçarşı’nın tanınırlığını artırdığını açıkladı.

15 yaş altı ve 80 yaş üstü kişilerin kabul edilmediği, sigortalı olarak gerçekleştirilen turlar, on kişilik gruplar halinde organize ediliyor. Turların, çarşının restorasyonuna da katkı sağladığını belirten Kurtulmuş, çarşının geçen yıl 44 milyon ziyaretçi ağırladığını ve hedeflerinin 50 milyon olduğunu ifade etti.

Ayrıca Kapalıçarşı’da film ve dizi çekimleri için de taleplerin arttığı, geçmişte “Skyfall” filminin burada çekildiği hatırlatıldı. Restorasyon çalışmaları devam ederken, çarşının dünya çapında daha fazla tanınması için projeler planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir