Gaziantep’in incisi: Rumkale! Tekne turu ve seyir keyfi bir arada

Gaziantep’in Fırat kıyısında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale, büyüleyici manzarası ve kültürel gezileriyle misafirlerini ağırlıyor.

Fırat’ın gizli bahçesi

Fırat Nehri ve Merzimen Çayı’nın arasında bulunan tarihi yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye’nin en görkemli 13 kalesi” listesinde yer alıyor. Tarihi dokusu ile büyüleyen kalede, bugün görülebilen yapılar arasında Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları, kuyu ve hendek bulunuyor.

Türkiye’nin en büyük cam terası 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerle önemli bir turistik merkeze dönüşen Rumkale, Türkiye’nin en büyük cam terasına ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, alanda bulunan cam teras sayesinde Rumkale ve Fırat Nehri’nin manzarasını camın üzerinde yürüyerek seyredebilme imkanı buluyor. 

Rumkale’den Halfeti’ye tekne turu

Manzarayı daha iyi açıdan ziyaretçilere göstermek için stratejik bir konumda inşa edilen 270 metrekarelik bir alana sahip, 150 metre yüksekliğindeki Rumkale Cam Terası’nı ziyaret edenler, önce manzaranın daha sonra tekne turuyla Fırat’ın keyfini çıkarıyor.

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Rumkale’de feribot turlarıyla bölgenin Geç Roma ve Ortaçağ dönemlerinden izler taşıyan mimari kalıntılarını gözler önüne serecek kültürel geziler gerçekleştiriliyor. Yerli ve yabancı turistler Rumkale’den başlayıp Halfeti’ye kadar uzanan tekne turları sayesinde bölgenin eşsiz manzarasına tanıklık ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir