Bakan Ersoy Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi’ni ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz da kendisine eşlik etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Bakan Ersoy, türbenin yenilenmiş örtüsünü sembolik olarak açtı.

Ersoy, basın açıklamasında türbenin restorasyon sürecinin tamamlandığını ve Haziran 2019’da Hatice Turhan Valide Sultan ve Cedid Havatin türbelerinin yeniden ziyarete açıldığını belirtti. IV. Mehmet’in annesi olan Hatice Turhan Valide Sultan’ın, Osmanlı tarihindeki en uzun süreli Valide Sultan unvanına sahip olduğunu ve devlet işlerinde aktif bir rol üstlendiğini ifade etti.

Bakan Ersoy, Hatice Turhan Sultan’ın Yeni Camii inşaatını 56 yıllık bir aradan sonra tamamladığını ve bu süreçte hiçbir masraftan kaçınmadığını vurguladı. Ayrıca caminin bir külliye olduğunu ve birçok yapıyı barındırdığını anlattı. Hatice Turhan Sultan’ın, vakfettiği kitaplar ve yaptırdığı eserlerle adını yaşattığını dile getirdi.

Geçmişimiz, geleceğimizi ayakta tutan temeldir” diyen Ersoy, Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Puşide Projesi” kapsamında türbelere 107 yeni örtü üretildiğini ve bunların 82’sinin yerlerine serildiğini açıkladı. Bakan Ersoy, restorasyon çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü ve Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projelerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir