Eylül ayının tatil rotaları: Ege ve Akdeniz’in en keyifli köşeleri!

Enuygun, eylül ayında doğayla baş başa bir tatili tercih edenler için Akdeniz ve Ege’nin sakin tatil rotalarını listeledi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Ege’de ise Assos, Çeşme, Marmaris, Datça ve Kaş listenin ilk sıralarında yer alıyor.

KKTC

Akdeniz’in üçüncü büyük adası olan KKTC, ince kumlu sahilleri ve antik kalıntıları ile hem deniz hem kültür turizmini bir arada sunuyor. Kilometrelerce uzanan sahil şeridi, tarihi kültürel zenginlikleri, otelleri ve çeşitli eğlence aktiviteleriyle KKTC, tercih edilen destinasyonlar arasında bulunuyor.

Assos

Çanakkale’de sakinliğiyle ön plana çıkan Assos, sonbahara girmeden huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ilk sıralarda yer alıyor. Masmavi koylarıyla büyüleyen Assos, deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyenlere de hitap ediyor. Eylül tatil rotasında Assos’u tercih edecekler Kadırga Koyu ve Yeşil Liman’da denize girebilir, Behramkale’yi gezerek şehrin tarihine tanıklık edebilir.

Datça

Muğla’da yeşille mavinin buluştuğu doğası, tarihi yapısı, berrak denizi ve beyaz kumlarıyla Datça, sakin bir tatil rotası için tercih edilebiliyor. Keşfedilmeyi bekleyen 52 farklı koyu bulunan Datça’nın popüler koyları arasında Palamutbükü, Ovabükü ve Kargı Koyu bulunuyor.

Kaş

Akdeniz’de, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Kaş, eylül ayında dinlendirici ve keşif dolu bir tatil vadediyor. Türkiye’nin en güzel plajlarından Kaputaj ve Patara’nın yer aldığı bu tatil beldesi, dalış meraklıları için de en ideal rotalardan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir