Antalya golf turizminde de iddialı: Rezervasyonlarda yüzde 15 artış!

Antalya’nın Belek Turizm Merkezi, Avrupa’nın en iyi golf destinasyonları arasında yer alarak, yeni sezonda golf turizmi rezervasyonlarında %15’lik bir artış yaşadı. Belek, kitlesel turizmin yanı sıra golf sporuyla da öne çıkıyor ve farklı ülkelerden golfçüleri ağırlıyor.

Geçmişte Tiger Woods, Rory McIlroy ve Justin Rose gibi dünyaca ünlü golfçülerin katıldığı Turkish Airlines Open gibi organizasyonlara ev sahipliği yapan Belek, Kovid-19 salgını sonrasında tekrar yükselişe geçti. İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkeden golfçüler Belek’te rezervasyon yapıyor.

Carya Golf Kulübü Genel Müdürü Hasan Ceylan, Belek’in 2013’te Avrupa’nın en iyi golf destinasyonu seçildiğini hatırlatarak, Türkiye’deki 21 golf sahasının 16’sının Belek’te bulunduğunu ve bu yoğunluğun turistler için cazip olduğunu belirtti.

Belek’teki golf sahalarının fiyat performansı da tercih sebeplerinden biri olarak öne çıkıyor.

2025 için yapılan rezervasyonların bu yılın %15 üzerinde olduğunu belirten Millennium Golf acentesi yönetim kurulu başkanı Öner Uygun ise yeni hedef pazar olarak Polonya’ya odaklandıklarını söyledi. Uygun, Belek’e 2025’te en az 140 bin golfçü ve 560 bin round oyun hedeflediklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir