Antalya’da sezon uzadı: En hareketli ekim ayı hedefi!

Eylülün ilk haftası itibarıyla yabancı turist sayısında 12 milyona ulaşan Antalya, Avrupa’da tatil dönemlerinin arka arkaya geldiği, yaz aylarına göre fiyatların daha uygun olduğu ekim ayı için yoğun rezervasyon alıyor.

Bu yıl gelen turist sayısının eylülün ilk haftası itibarıyla 12 milyona ulaştığı Antalya’da, Avrupalıların güz tatili dönemi olması dolayısıyla son yılların en hareketli ekim ayının yaşanması bekleniyor.

Ziyaretçi rekoru kırıldı

Turizmin gözde şehirlerinden biri olan Antalya’da, 1 Ocak-31 Ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,28 artışla 11 milyon 731 bin 937 ziyaretçi ağırlanarak yeni rekora imza atıldı.

“Zor bir sezon olmasına rağmen iyi değerlendirdik”

Geçen seneye göre yüzde 8’lik artış olduğuna dikkati çeken Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu,  “Ortalama konaklama süreleri 1 gün kadar düştü. Bu da otel doluluklarını negatif yönde etkiliyor. Zor bir dönem geçirdik. Türkiye’ye çok konsantre Münih merkezli Avrupa’nın üçüncü büyük tur operatörü FTI’nın iflası, Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris Olimpiyatları derken bu anlamda bakıldığında zor bir sezonu iyi bir sezon olarak değerlendirdik.” diye konuştu.

Avrupa’da tatil periyotlarının ekim ayına denk geldiğini, farklı ülkelerden yapılan rezervasyonlarda yoğunluk olduğunu anlatan Kavaloğlu, şunları kaydetti:

“Almanların güz dönemi tatili, Hollandalıların ve Belçikalıların tatili peş peşe olacak. Dolayısıyla rekor yılı 2019 dahil son yılların en iyi ekim ayını geçireceğimizi düşünüyorum. Ekim ayı, temmuz-ağustos dönemine göre daha uygun fiyatların olduğu bir periyot. İklim şartlarının da izin verdiği takdirde turizm sezonunun kasım sonuna kadar uzayacağını bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir