Rusya’nın kültürel dokusu: Mari El Cumhuriyeti

Rusya Federasyonu’na bağlı Mari El Cumhuriyeti, farklı etnik kültürleri barındıran özelliği ve yüzlerce yıla dayanan geleneklerini korumasıyla dikkati çekiyor. Mari halkının zengin kültürünün Avrupa tarzı çağdaş mimari yapıların arasında yansıtıldığı başkentte, tarihi ve benzersiz birçok yapı, şehri süslüyor.

Başkent: Yoşkar Ola

Mari El’in başkenti Yoşkar Ola ismi yerel dilde “kızıl şehir” anlamına geliyor. Başkent sokaklarında ağırlıkla kırmızı renkteki binalar dikkati çekiyor. Başkent Yoşkar Ola, Mari halkının zengin kültürünün yansıtıldığı Avrupa tarzı çağdaş mimari yapıları ile Rusya’daki diğer şehirlerden ayrılıyor.

Şeremetyev Kalesi

200 yıllık geçmişi ile Şeremetyev Kalesi, bölgenin incisi olarak adlandırılıyor. Kale, neo-gotik, gotik, eski Rus, romanesk ve barok gibi görünüşte uyumsuz olan tüm mimari tarzları bir arada bulunduruyor.

Blagovenşenskaya Kulesi

Blagovenşenskaya Kulesi, aynı zamanda içerisinde çeşitli sergilerin gerçekleştirildiği bir kültür merkezi olarak hizmet veriyor. Kulede, 6 Şubat 2023’te Türkiye’de yaşanan asrın felaketi olarak bilinen depremlerle ilgili “Aile Albümü” isimli sergi yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir