Türkiye’nin en büyük yer altı gölü mağarası ziyaretçi rekoru kırdı!

Antalya’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük yeraltı gölü mağarası olan Altınbeşik Mağarası, bu yılın ilk 8 ayında 140 binden fazla ziyaretçi ağırlayarak son yılların en yüksek ziyaretçi rekorunu kırdı.

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yer altı gölü mağarası olan Altınbeşik Mağarası, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayarak ziyaretçi rekoru kırdı. Mağarayı 2023 yılında 130 bin kişi ziyaret ederken bu yıl ise yılın ilk 8 ayında 140 bin ziyaretçiyi aştı.  

“Antalya’nın saklı cenneti”

Turkuaz renkteki suyun üzerinde gezi botları ile mağaranın güzelliklerini keşfe çıkan yerli ve yabancı ziyaretçiler, Antalya’nın bu cennet köşesine hayran kaldı.  

“Muhteşem bir mağara”

Bursa’dan Antalya’ya ailesi ile birlikte tatile gelen ve Altınbeşik Mağarası’nı gezen Rana Betül Yılmaz, “Bursa’dan Antalya’ya tatil için geldik. Altınbeşik Mağarası’na gezmek amaçlı geldik. Antalya’ya gelmişken burayı görmeden geçmeyelim dedik. İçerisi gerçekten harika. Toros Dağları’nın içerisinde bulunan muhteşem bir mağara. İçerisi beklenmedik kadar soğuk.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir