Yerli ve yabancı turistlerin yeni keşfi kalp şekliyle büyülüyor

Artvin’in sakin şehir unvanlı Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl, doğayla baş başa huzurlu bir tatil arayan yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez rotalarından biri haline geldi.

İlçe merkezine 25 kilometre mesafede bulunan doğa harikası göl, kalp şeklindeki görüntüsüyle dikkat çekiyor ve ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Ladin ve çam ağaçlarının arasında saklı olan Karagöl, her mevsim sunduğu eşsiz manzaralarla doğa tutkunlarının gözdesi oldu.

Zengin bitki örtüsü, çeşitli yaban hayatı ve doğaseverler için tasarlanmış kamp alanları, trekking ve foto safari parkurları ile keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Yaz mevsiminin son günlerinde bile yoğun ilgi gören bölge, özellikle kalp şeklindeki gölüyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Doğaseverler için eşsiz bir gezi rotası

Karagöl’ün işletmecisi Göksu Özgen, bu doğal güzelliğin hem yerli hem de yabancı turistler için önemli bir cazibe merkezi olduğunu anlattı. Özgen, “Karagöl, havadan bakıldığında kalp şeklindeki görünümü nedeniyle ‘Kalpli Göl’ olarak da anılıyor. Son yıllarda Azerbaycan, Avustralya, İran ve Almanya gibi pek çok ülkeden ziyaretçi ağırlıyoruz. Şehrin stresinden uzaklaşmak, doğanın içinde huzur bulmak isteyenler için harika bir destinasyon” diyerek Karagöl’ün doğa turizmine katkısından bahsetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir