Dolandırıcılar tatil planı yapanları hedef aldı!

Dolandırıcılar sosyal medyada yayınladıkları ilanlarla tatilcileri hedef aldı. Tatil yapmak isteyenler “Erken ödeme avantajı, depozito ve sigorta bedeli” adı altında yaptıkları ödemelerle dolandırıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne sadece bir günde benzer yöntemle 10 ayrı dolandırıcılık ihbarı yapıldı.

AKŞAM, “tatil dolandırıcılığının” detayına ulaştı.

‘Depozito’ tuzağı

32 yaşındaki M.S., deniz kenarındaki lüks bir villada ailesiyle birlikte 4 günlük tatil yapmak için sosyal medyadaki bir ilana kandı. M.S., söz konusu ilandaki telefon numarası üzerinden bağlantı kurduğu kişiyle sıkı bir pazarlık yapıp, 4 günlük tatil için lüks villayı 22 bin liraya anlaştı ve kendisine verilen IBAN adresine ‘depozito’ olarak 10 bin lira gönderdi. Ancak aynı kişi, kendisinden ‘sigorta’ adı altında 9 bin lira istedi, M.S. bu parayı da aynı hesaba yatırdı. Bu sefer, farklı bir numaradan arayan ve kendisini şirketin muhasebe servisinde çalışan müşteri temsilcisi olarak tanıttı. Bu kişi, açıklama kısmındaki hata nedeniyle paranın askıda kaldığı bilgisini verip, ödeminin tekrar yapılmasını, askıdaki paranın da hesabına geri döneceği yalanına inandırdığı M.S.’den, 9 bin lira daha aldı. M.S., kendisinden farklı bahanelerle tekrar para istenince dolandırıldığını anladı ve şikayetçi oldu.

Sosyal medya ilanına kandı

Dağ manzaralı bir bungalov evde yine ailesiyle birlikte Mersin’de 2 günlük tatil yapmak isteyen, Ö.K. de ilandaki iletişim numarasına arayıp 12 bin liraya anlaştı. ‘Depozito’ ödemesi için kendisine verilen IBAN’a 6 bin lira gönderen Ö.K., daha sonra farklı bir numaradan arayan kişinin talebi üzerine ek olarak 3 bin lira daha ödedi. Dekontu paylaştığı anda da her iki numaradan da engellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir