Tokat Şehir Müzesi beş yılda 1 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladı!

Tokat’ın kültürel tarihini yeni nesillere tanıtmak amacıyla kurulan Tokat Şehir Müzesi’ni kuruluşundan günümüze kadar geçen 5 yıllık süreçte yerli ve yabancı 1 milyon 165 bin kişi gezdi.

Tarihi Sulusokak’ta ziyaretçilerini ağırlayan müzede, şehre dair fotoğraf ve resim koleksiyonu ile yakın geçmişte günlük hayatta kullanılan birçok eşya, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Unutulmaya yüz tutmuş ya da artık icra edilmeyen el sanatları ve bu sanatlarda kullanılan alet ve edevatların yanı sıra el sanatları ustalarının bal mumu heykelleri de sergileniyor.

Türkiye’nin en kapsamlı şehir müzelerinden biri olan Tokat Şehir Müzesi, pazartesi hariç her gün 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Günlük ortalama ziyaretçi sayısının 650 olduğunu dile getiren Tokat Şehir Müzesi’nin sanat tarihçilerinden Mesut Güneş, “2019 yılından itibaren müzeyi ziyaret eden kişi sayısı 1 milyonun üzerine çıktı. Müzemiz açıldığı ilk günden itibaren hem hemşerilerimizin hem yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.” dedi.

Müzeyi şehir dışından gelerek ziyaret eden vatandaşlardan Dr. Serdar Can Kaşısarı da “Adana’dan geliyorum Tokat’a, eşim Tokatlı. Gezmek için geldik, Tokat’ta da şehir müzesini gezmek istedik. Yani buraya geldiğimizde özellikle Tokat’taki şehir hayatına dair eserlerin olduğunu gördük ve hoşumuza gitti. O dönem insanının kıyafeti, işi, hangi aletleri kullandığını, nasıl yaşadığını gösteren eserler vardı. Güzel bir müze, gelip görülmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir