Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi: Göbeklitepe’de bulunan eşsiz eserler burada!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe ve Karahantepe gibi önemli arkeolojik kazılardan çıkarılan eserlerin de bulunduğu Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, tarih ve kültür tutkunlarının gözde mekanlarından biri oldu.

2015 yılında açılan ve 60 bin metrekarelik bir alanda yer alan müzede, kronolojik sırayla sergilenen eserler ve görsel canlandırmalar ziyaretçilere sunuluyor.

Müzede, özellikle neolitik döneme ait binlerce yıllık eser, insan ve hayvan figürlü oyma taşlar, mezarlıklar ve kitabeler sergileniyor.

Binlerce yıllık eserlere sahip müzede, neolitik döneme ışık tutan ve “tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe ile Karahantepe gibi kentin birçok noktasında devam eden kazılarda çıkan eserler yer alıyor.

Yaklaşık 5 bin eserin sergilendiği ve misafirlerine yöredeki eski yaşantılar hakkında bilgi sahibi olma fırsatını sunan müze, binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi konuk ediyor.

Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, müzenin Türkiye’nin en büyük ve nitelikli müzelerinden biri olduğunu söyleyerek, müzede Göbeklitepe, Karahantepe, Harran kazıları ve Urfa Kalesi’nden çıkan değerli eserlerin bulunduğunu anlattı.

14 sergi salonuna sahip müze, ziyaretçilere zamanda yolculuk yapma imkanı sunuyor.

Ayrıca müzede çocuklar için müzik dinletileri, söyleşiler ve resim sergileri gibi etkinlikler düzenleniyor.

Geçmişteki yaşantıya ışık tutan müze, açıldığı günden bu yana 1 milyon 340 bin 643 ziyaretçiyi ağırladı.

1 yorum
  1. Değerli müze müdürümüz Celal Uludağ beyin üstün gayretleri ile Taş Tepeler Proje başkanı sayın hocamız Necmi Karul ve kazı ekiplerince gün yüzüne çıkartılan eserlerimiz ile dünya çapındaki müzemizi kültür aşıklarının ziyaret etmesini arzu ediyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir