Sıcak havadan bunalanların Güneydoğu’daki rotaları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bunaltan sıcaklarında “serin” rota arayışında olanlar, Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeki Sinek Çayı ve Kanyonu ile Mardin’de Beyazsu mesire alanını tercih ediyor.

Hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı, denizi olmayan bölge illerinde serinlemek isteyenler, rotalarını su kaynaklarının bulunduğu doğal güzelliklere çeviriyor.

Kaplıcaları, peribacalarını andıran Gelincik Dağı, Yabanardı ve Şeyhandede şelaleleriyle ilgi gören Çermik, Sinek Çayı ve Kanyonu ile sıcak havada serinlemek isteyenlerin gözdesi durumunda bulunuyor.

“Hafta sonları büyük yoğunluk oluşuyor”

Çevre illerde deniz olmadığı için soğuk su kaynaklarından Sinek Çayı’na ilginin yüksek olduğunu dile getiren Sinek Çayı’nda işletmeci Nebi Karamehmetoğlu, “Su doğal haliyle dağdan çıkmakta. Kanyon boyunca söğüt ve çınar ağaçlarının altında insanlar serinliyor. Hafta sonları büyük yoğunluk oluşuyor. Araç ve insan trafiği çok yoğun. Sıcaktan bunalanlar burayı tercih ediyor.” dedi.

Mardin’den eşi ve çocuklarıyla Sinek Çayı’na gelen Çiğdem Akdağ, “Denize gitme şansımız çok olmuyor. Çocukları Sinek Çayı’na getirdik. Burada yüzsünler, balık tutsunlar. İnsanlara burayı tavsiye ederim, gelsinler, temiz havası var. Su derinliği olmadığı için korkulacak bir şey yok. Çocuklar gönüllerince yüzüp eğlenebiliyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir