Gaziantep Doğal Yaşam Parkı 3 günlük tatilde ziyaretçi akınına uğradı!

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 3 günlük tatilde ziyaretçi akınına uğradı.

Aralarında aslan, kaplan, puma ve boz ayı gibi yırtıcı hayvanlar ile Safari Park’ta 350 türden 10 bin hayvana ev sahipliği yapan destinasyon, aynı zamanda Zooloji ve Doğa Müzesi, Safari Park ve Tropik Kelebek Bahçesi ile de dikkat çekiyor.   

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi

Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik bir yeşil alan üzerinde kurulu olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şanlıurfa, Adana, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Diyarbakır gibi bölge illerinin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok ilden ziyaretçiyi ağırlıyor.

“Parkımızda yılda 5 milyon kişiyi ağırlıyoruz”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, her yıl 5 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını söyleyerek, “Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’mız Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın da dördüncü doğal yaşam parkıdır. Parkımızda yılda 5 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Şehrimizdeki ziyaretçilerimizin yanı sıra çevre illerden ve ülkelerden de Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’mızı ziyarete gelen ziyaretçilerimiz var.” dedi.

“Hafta sonu 25 bin kişi ziyaret ediyor”

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın yılın ilk 6 ayında yaklaşık 2 milyon 480 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Özsöyler, “Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’mızı hafta içi günlük 8-9 bin kişi ziyaret ediyor. Hafta sonunda ise 17 bin ve 25 bin kişi ziyaret ediyor. Vatandaşlarımız Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’mıza geldiklerinde hem doğal parkı hem de televizyonda ve kitaplarda gördükleri canlıları birebir canlı olarak da görüyorlar. Parkımızdaki hayvanlar çocukların ilgisini çekiyor. Okullar, turizm acenteleri de bahçemizi ziyaret ediyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir