Her yıl binlerce turisti ağırlayan Denizli, saklı güzellikleriyle de ilgi çekiyor. Kentin doğal zenginliklerinden olan ve birinci derece doğal sit alanı içinde yer alan Güney Şelalesi, her geçen gün daha fazla ziyaretçi çekiyor.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat anıtı olarak tescil edilen şelale, Denizli’nin önemli turistik rotalarından biri olarak doğa tutkunlarının ilk tercihleri arasında bulunuyor. Her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttıran Güney Şelalesi, Denizli’ye 50, Güney ilçesine ise yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alıyor. Şelalenin güneyinde Menderes Nehri akıyor.
Doğal güzellikleri ile görülmeye değer yerler arasında yer alan Güney Şelalesi, suyunun kireçli olması nedeniyle şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getiriyor. Gün doğumundan akşam saatlerine kadar fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken şelale, zümrüt yeşili yosunlar üzerinde süzülen su damlaları ile büyüleyici bir manzara sunuyor. Güney’e gelen turistler, Türkiye’nin 23. doğa harikası olarak kabul edilen Güney Şelalesi’ni ziyaret edip, tekne turuna çıkma imkanı buluyor. 40 kişi kapasiteli tekneye binen turistler, Cindere Baraj Gölü çevresindeki ormanları, göçmen kuşları ve diğer doğal güzellikleri görebiliyor.
Sezonun başlaması ile yurt içi ve yurt dışından ziyaretçileri ağırlamaya başladıklarını belirten işletmeci Muzaffer Çelik, “12 yıldır Güney Şelalesi’nde hizmet veriyoruz. Ekibimizle birlikte gelen misafirlerimize buradaki doğal güzellikleri tanıtmak için çalışıyoruz. Misafirlerimiz hem şelaleyi görebiliyor hem de aileleriyle birlikte mangal yaparak keyifli bir gün geçirebiliyor. Şelalenin suyu bu sene oldukça güzel. Bu aylarda okul ve grup turları yoğun oluyor. Su yükseldiğinde teknemizle gezinti yapabiliyoruz. Teknemiz belediyeye ait. Herkesin bu doğa harikasını görmesini istiyoruz. Burası Denizli’ye 55 kilometre uzaklıkta. Tripolis Antik Kenti üzerinden buraya ulaşabilirsiniz. Uşak tarafından gelirken Güney içerisindeki levhaları takip edebilirsiniz. Şelalenin suyu dağdaki kaynaktan geliyor ve taşıma su değil, doğal sudur. Şelalenin yüksekliği yaklaşık 40 metredir. Ortada bir mağaramız var. Mağaraya girip yüzebilirsiniz. Şelalenin suyu Cindere Barajı’na dökülüyor,” dedi.