Amasya’nın Taşova ilçesinde ormanlarla kaplı vadide 35 metre yükseklikten akan Baraklı Şelalesi, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor.
He yıl mart ayında başlayıp eylül ayına kadar gürül gürül akan şelale 6 aylık süreçte çevresindeki mağaralardaki sarkıtlarla görsel bir şölen oluşturuyor.
Merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Yukarı Baraklı köyünde bulunan şelale dağların arasında saklı bir cenneti andırıyor. Çevresindeki ormanların arasında adeta göz kamaştıran şelaleyi görmek isteyenler, yemyeşil ağaçların arasında bir saat süren yolculuğun ardından alana ulaşıyor.
Sarkıtlar sanat eseri gibi
Dağları kaplayan kar sularının mart ayından itibaren eriyerek hayat verdiği şalenin suyunun eylül ayına kadar aktığını belirten köy muhtarı Rıfat Üstün, “Doğa tutkunlarını saklı cennet Baraklı Şelalesi’ne bekliyoruz” dedi. Şelalenin etrafında bulunan mağaralarda oluşan sarkıtların birer sanat eserine dönüştüğünü belirten Üstün, ayrıca daha fazla ziyaretçi çekilmesi için şelaleye ulaşımın sağlandığı yolun asfaltlanmasını istedi.
Şelalenin suyu içme suyu ve sulamada kullanılıyor, köylü baraj istiyor
Şelaleden akan su, içme suyu ve sulamada da kullanılıyor. Köy sakinleri verimli arazilere sahip bölgede baraj yapılmasını istiyor. Köylülerden İbrahim Kaya, “Suyumuz boşa akıyor. Baraj yapılmasını istiyoruz. Baraj olursa herkes istifade edecek” diye konuştu.