Gaziantep’in tescilli lezzeti: Kış aylarının doğal antibiyotiği! Turistlerden ilgi görüyor

Gaziantep’in tescilli lezzetlerinden biri olan beyran, kış aylarında doğal antibiyotik olma özelliği nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.  

Gaziantep’in tescilli lezzeti

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi dalında şehirler ağına dahil edilen Gaziantep’in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran, kışın soğuk algınlığı yaşayanlar için de doğal antibiyotik özelliği taşıyor.

Kış aylarında yoğun ilgi 

Özellikle içerisinde bulundurduğu çeşitli baharatlardan dolayı grip ve soğuk algınlığına da iyi gelmesiyle, doğal antibiyotik olarak sonbahar ve kış aylarında yoğun talep görüyor.

Beyran nasıl yapılır?

Ortalama 12 saat boyunca haşlanan et, kemik suyu, pirinç ve çeşitli baharatların harmanlanmasıyla hazırlanıyor, sadece 3 dakikada servise hazır hale geliyor. 

 “Beyran Gaziantep’e özgü bir yemektir”

Beyran yemeğinin yapım aşamasını anlatan beyran ustası Yusuf Bektaş,“Beyran Gaziantep’e özgü bir yemektir. Haşlanmış et, et suyu, pirinç ve sarımsak bulunduran doğal antibiyotik neteliğinde bir yemek. Bakır tabaklarda yaptığımız bu lezzetli ve şifa deposu yemek 12 saat pişiyor. Coğrafi işaretli bu yemek Gaziantep’te yerli ve yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Gaziantep’e özgü sarımsak, toz biber gibi yöresel tatlar da beyran yemeğine ayrı bir lezzet katar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir